Foto Hein van Uum

Schilderweek-Nuenen 2018

Soms heb je er een leven voor nodig om te ontdekken wat je wilt. Dat leven heeft Stance van der Meer inmiddels achter zich. Nu heeft ze de tijd en de mogelijkheid om zich volledig aan creativiteit te wijden. Jarenlang volgde ze in de avonduren de ene na de andere cursus aan de Vrije Academie Lindenberg in Nijmegen. Overdag is er tijd voor haar gezin en haar werk.

Nu die verantwoordelijkheden niet meer op haar drukken, kan Stance zich helemaal wijden aan haar passie. "The sky is the limit en ik ga helemaal open. Ik zie dat ik nog veel te leren heb, dus volg ik nog een opleiding aan de Academie in Tongeren. Dat heb ik nodig. Daarbij krijg ik steeds meer vertrouwen in mijn eigen vrije werk. Ook het delen via deze website neemt een belangrijke plaats in."

In het werk van Stance ligt het accent op portretten, de mens. Een belangrijk deel van haar leven van Stance van der Meer legt ze vast in een boek, zie Reflections. Een unieke aanvulling op haar creative uitingen. Stance is niet echt een schrijver, maar weet door een combinatie van collage en gedichten op een geweldige manier uiting te geven aan zaken die haar raken.

Stance heeft door de jaren heen veel gereisd en dat is duidelijk te zien in haar werk: "Het reizen maakt de geest vrij en het is heerlijk om al die herinneringen aan mensen en situaties vast te leggen. Heel anders dan het maken van een foto."


Half 2017 is in de tuin Stance haar eigen atelier verrezen